Nem kell túl sokat gondolkodni rajta, nyilván nem a fürdőszoba. Bár ha belegondolok, hogy a wellness milyen hatással van az emberre, akár még helytálló is lehetne.

De nem. Nem a fürdőszoba az otthonod lelke, hanem a konyha. És ezért érdemes lesz neked is kilátogatni idén a Konyhakiállításra.

Az otthonod lelke:
  • Ahol ételt készítesz a családodnak.
  • Megőrzöd az egészségüket.
  • Kényezteted az érzékeiket.
  • Ahol az emlékek születnek. 

Itt kezdődik a buli , és itt lesz vége az estének!

Amikor valaki konyhát tervez, az első és legfontosabb szempont a használók életvitele. A stílus majd csak ezután jön. Tudnod kell, milyen napirend szerint élik az életüket.

Szeretnek reggel kévét inni a napsütésben? 

Családi reggelire gyűlik össze apraja-nagyja? 

Vagy mindenki rohan, és a tévé előtt esznek? 

Hányan főznek egyszerre? Ki mit csinál a konyhában szívesen?  – ezek a kérdések segítenek, hogy életszerű konyhát tervezzek az ügyfeleimnek. 

Mindemellett a legfontosabb, hogy ismerd a lehetőségeidet!

A funkcionalitás nálam, mint a kis lakások szakértője, elsődleges és prioritást élvez. Ettől függetlenül mindig vannak olyan projektetk, ahol elengedhetem a fantáziámat, és betervezhetek olyan dizájn elemeket, amik szemet gyönyörködtetőek, és növelik a konyha értékét. 

Funkcionalitás és dizájn összhangban

Az idei Konyhakiállítás rengeteg olyan újdonsággal szolgál, amit érdemes szem előtt tartani a következő konyhád megtervezésénél. Már csak ha a dizájnt nézzük.

  • Ha szekrény helyett lebegő polcokat választasz, akkor szellősebbé válik a konyhád.
  • Látványos erezetű és különleges árnyalatú kövekkel szintén elegáns és egyedi karaktert adhatsz konyhádnak.
  • A sötét – matt és fényes – színek drámai hatást keltenek, ezeket fémes elemekkel kombinálva igazán ütős eredményt érhetsz el.

A funkcionalitás mellet az elegancia a másik fontos tényező, aminek meg kell felelnie a legkisebb méretű és legkisebb költségvetésű konyhabútor is! Nem lehet összecsapni egy tervet csak azért, mert kicsi a büdzsé!

A nyitott részek, a tágas elrendezés csakis nagy térben elfogadható. Kis konyhákban sokkal célravezetőbb a zárt rendszerek használata!

A falburkolat sokat dob vagy éppen ront egy konyha kinézetén. Egy dizájn csempével a legolcsóbb, fehér ikea konyha is ámulatba ejtő szépséggé változik, mert a szemedet vonzza a különleges, a csillogó, az egyedi!

A szemedet vonzza a különlegesség!

  • A pultok, szigetek burkolása is történhet kisebb méretű csempével, ami lehet matt, fényes vagy rusztikus.
  • Kövekkel és márvánnyal kifejezetten elegáns hatást érhetsz el a konyhában, és ha nyitott vagy a különlegesebb megoldásokra, apró elemekből álló burkolatot is választhatsz.
  • A csíkos, mozaik hatású hátlapok, a sötét fa és a helyenként felbukkanó fémes részletek a 70-es évek amerikai konyháit idézik meg.
  • A hullámos fapanelek extravagáns külsőt adnak a konyhának, akárcsak a szabálytalan vagy mozaikszerű elrendezésű padlólapok.

Az idei Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még sosem!

A szakma hazai képviselői itt mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára.

Csekkold le itt a programokat, le ne maradj!

 

Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, itt a helyed az idei Konyhakiállításon!

Kézműves keményfa falburkalatok a stílusváltás jegyében, a Pfiffer Bútor exkluzív kínálatában.

Én elsősorban a tömörfa konyhabútor frontokról ismerem ezt a gyártót, már vagy 10 éve. 

De az üreges fagerendájával könnyű a legkülönbözőbb enteriőrökbe  – akár a panellakásba is – gerendaház hangulatot varázsolni.

A kemény tölgyfa könnyűgerendázat rejti el a világítás és szellőző csöveket, míg a régmúlt idők kézművességének kézjegye: a fűrészfognyom és az öregbített felület a vidéki villák, parasztházak atmoszféráját idézi meg.

Szeretnél ilyen megoldásokat?

És még egy apróság:

2022. április 22-24.

Konyhakiállítás.

Te ott leszel? 

Nyerhetsz jegyet, ha csatlakozol a Paneltündérek fb csoporthoz, és kommentelsz a poszt alá. 

Olvasnál még?

Egy hálószoba átalakulása

Egy épülő családi ház hálószobájának látványtervein keresztül bepillanthatsz a tervezési folyamatba.
Nézd meg, hogy hogyan alakul a két változat egymáshoz képest az ügyfél igényei alapján.

Tovább olvasom »

Lakberendezési trendek 2024.

Ezeket a lakberendezési stílusokat kövesd 2024-ben, és hosszú távra megalapozod a lakásod kinézetét. Mutatok 6 trendi lakberendezési stílust, amikkel nem lősz mellé a következő 5 évben sem.

Tovább olvasom »

Pantone 2024: Peach Fuzz – ötletek dekorációhoz

Ez a narancssárgás rózsaszínes árnyalat a Pantone szerint „bársonyosan gyengéd őszibarack.”
Pont ebben a színben nehéz lakberendezési dolgokat találni, hiszen nem hétköznapi. De azért igyekeztem neked összeszedni pár kiegészítőt, amivel megjelenítheted ezt a hangulatot.

Tovább olvasom »

Gyertyás asztaldíszek az adventi időszakra

Kétségtelen, hogy az advent és a karácsony „alap dekorációjának” számít a különböző termésekből készített koszorú és a gyertyák. Ha a hely szűkös, érdemes kisebb méretű, de látványos darabot választani vagy készíteni. Ha inkább az utóbbi mellett döntenél, megmutatom, hogyan csináld!

Tovább olvasom »

Terítéken az ünnepi asztal

Nincs karácsony szépen terített asztal nélkül. Van itt néhány tipp, amit ha megfogadsz, különlegesen szép lesz az idei ünnepi asztal. Mire van szükséged? Egy fekete asztalterítőre, arany színű szalvétára…

Tovább olvasom »