A karácsonyi időszakról sosem az „olcsó” szó jut eszünkbe, azonban egy kis kreativitással, kevés költséggel és némi belefektetett idővel a Te nappalid is meghitt kuckóvá alakulhat. Kíváncsi vagy, hogyan? Olvasd el!

DIY karácsonyfa

Ha idén karácsonykor valami egyedire vágysz, elkészítheted saját fenyőfádat egyszerű és költségkímélő alapanyagokból. Csak néhány fa léc, karácsonyi izzók vagy ledek, fenyőágak és néhány dekoratív gömb és máris kész a karácsonyi hangulat környezet- és pénztárcabarát módon. Kísérletezz különböző színekkel, formákkal és találd meg otthonodhoz leginkább passzoló alternatívákat!

Ha a fenntarthatóság fontos számodra, akár papír díszeket is készíthetsz a fára, amelyek elkészítéséről lejjebb görgetve inspirálódhatsz!

A képeket mentsd el a saját Pinterest oldaladra, így később bármikor inspirálódhatsz belőlük!

Tipp!

Ha ablakba vagy erkélyre készíted a dekorációt, használj kimondottan kültéri fényfüzéreket! Ha pedig kezeletlen fa léccel dolgozol, kend le időjárásálló lazúrral, amit a hozzád legközelebbi hobbi vagy barkácsboltban beszerezhetsz!

Kevesebb szín, több fény!

A gyertyák, fényfüzérek és fenyőágak, kulcsfontosságú elemei a karácsonyi dekorációnak.

A fényfüzéreket szívből ajánlom kis lakásokba, mivel viszonylag kevés energiát fogyasztanak és helytakarékosak. Választhatsz meleg- hidegfehér vagy színes fényű LED-eket, attól függően, hogy milyen hangulatot szeretnél teremteni otthonodban. Helyezd el őket a nappaliban olyan pontokon, ahol jól eloszlik a fényük, például a falon, a polcokon vagy a növények között.

Fokozd a hatást fehér takarókkal és gyertyákat (az almás-fahéjas és mézeskalács illatúak örök klasszikusok az év e szakában), mellé pedig sok zöld fenyőágat, hogy elegáns és meghitt légkört hozz létre. 

Tipp!

A bézs és az arany még inkább fokozza az eleganciát. Használd ezeket a színeket a karácsonyfa díszeken és az ünnepi terítéken is. Erről a témáról bővebben egy másik blogban olvashatsz majd.

Fenntartható karácsony

Engedd szabadjára kreativitásodat a fenntarthatóság jegyében!

Ha a környezetvédelem és a kreatív, de pénztárcabarát megoldások fontos tényezők számodra, akkor a papírdíszekkel biztosan nem mondok újdonságot.

Készíts angyalkákat, csillagokat vagy egyedi formájú dekorációkat, amelyekkel díszítheted az ablakokat, faágakat, a karácsonyfát vagy éppen az ajándékokat. 

Ha gyerkőcök is vannak, akkor vond be őket is a készülődésbe! Készítsétek el együtt a papír díszeket, amiket aztán büszkén kifüggeszthetnek vagy ajándékba is adhatják őket az óvodában, iskolában vagy a rokonoknak.

A közös alkotások nemcsak megerősítik a családi kapcsolatokat, de személyességet is adnak az ünnepeknek.

Minden fotót megtalálsz a Pinteresten!

Remélem, téged is inspiráltak az alábbi ötletek és idén megspékeled a decembert egy kis kézműveskedéssel is. Legyen egyedi és emlékezetes karácsonyod!