Ez a 6 trend biztosan hódít majd a következő évek lakberendezésében

Ha szeretnél egy olyan otthont berendezni, ami a következő 10 évben nem megy ki a divatból, akkor ne a szélsőségekben gondolkodj, ne a trendszínek adják meg a fő irányt a lakásodban! Igyekezz egy viszonylag monokróm színvilágot létrehozni, amit aztán kedved szerint dekorálhatsz élénk színekkel, és különböző anyagokkal.

Na de lássuk, mi az a 6 trend, amiből érdemes választanod, ha most újítod fel a lakásodat:

  • greenery
  • modern minimalizmus
  • modern eklektika
  • japandi
  • modern glamour
  • modern farmhouse

Ha szeretnél az ide év színéről, a peach fuzz-ról képet kapni, olvasd el ezt a korábbi bejegyzést.

Greenery

Ez az irányzat a covid járvány idején terjedt el, és azóta tovább fokozódott a térhódítása. Lényege, hogy minél természetközelibb enteriőrt hozz létre a lakáson belül. Élő és műnövények, növényfalak, zöld szín minden árnyalatának használata jellemzi.

Modern minimalizmus

A modern minimalizmus elődje az a kubista minimál vonal, amely a 2000-es évektől egyre népszerűbb lett. Ezeknek az enteriőröknek a jellemzője azonban az volt, hogy teljesen kiiktatta a személyes tárgyakat, és teljesen egyenes vonalvezetéssel igyekezett eleganciát vinni a térbe.

Azóta sokat finomodott ez a stílus is, és a modern minimál már sokkal engedékenyebb a formákkal kapcsolatban: sokszögletű és kör alakú tárgyak is helyet kapnak már benne, sőt a dekorációk is kiemelt hangsúllyal bírnak. 

Modern eklektika

Az eklektika a különböző stlíusirányzatok keverése, de ma már ez sem ennyire fekete vagy fehér. Az eklektikus terek lényege 2024-ben már az emlékek megélése, a személyes kapcsolódás a tárgyakhoz és ezáltal az örökölt bútorok beillesztése a mindennapi életünkbe. 

Érzelmi kapcsolódás a múlthoz, hogy érezzük a gyökereinket, és az összeköttetést a családunk távoli vagy éppen már nem élő tagjaival. 

A  modern eklektika egy érzelmi hullámvasút, és nem csupán a régi idők bútorainak használata. 

Japandi

A japandi talán az egyik kivétel, ami teljesen eltér a többi irányzattól: önálló stílusjegyekkel és karakteres, egyértelmű színvílággal, hangulattal rendelkezik. Nem keveredik, hanem önálló. 

Ezért ezt a stílust szigorú keretek közt kell tartanod: ha ilyen otthont szeretnél, erősen ajánlott a selejtezés, és a mindennapi tárgyak szigorú megválogatása, hogy a hatást ne rontsd el semmivel. 

A természetközeliség, az egyszerűség és a natúr színek jellemzik. 

Modern glamour

A glamour hangulatra a csillogás, a hangulatfények, a sötét színek, mély tónusok voltak jellemzőek. Ez sokat finomult az évek alatt, és ma már sokkal lágyabb, világosabb árnyalatokat használ ez a stílusvonal. 

Nőies elegancia, arany kieégszítők, puha anyagok és sok-sok fény jellemzi. A kontrasztok igen gyakoriak ennél a hangulatnál: sötét padló és világos bézs kárpitok. 

Modern farmhouse

A farmhouse hangulat jellemzője a rusztikus fa megjelenése, amit a vidéki élet hétköznapi hozzávalóval párosítottak. Ez szintén sokat alakult az elterjedése óta. 

Bár megmaradt a rusztikus fa felület, a gerenda, és a farmház-jelleget képviselő nagy belmagasság, teret kaptak a stílusban a nagy üvegfelületek, az elegánsabb burkolatok, és a kevésbé rusztikus, kényelmesebb, városiasabb bútorok is.

Hamarosan kibontom részletesebben is ezeket az irányokat, még több képpel és ötletekkel. 

Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel a Keddi Morzsa hírlevélre, és más lakberendezési tippek mellett elsőként értesülhetsz a friss blogbejegyzésekről is.