A nappalid feladata, hogy amikor hazaérsz, hívogasson, pihenésre késztessen, és kényelmes legyen. De miért nem ilyen minden nappali? Miért van az, hogy a tiéd esetleg hiányt szenved valamiben és nem csábít eléggé?

Tarts rendet tárolókkal

Amikor hazaérsz, nem szeretsz te sem a rendrakással kezdeni. Hogy ezt elkerüld, a legjobb módszer, ha mindig rendet tartasz a nappaliban, – meg amúgy az egész alkásban, de ez most más kérdés. 

Hogyan teheted ezt meg fáradozás nélkül?

Szükséged van tárolókra. Dizájnos, dekoratív tárolókra, amik a nappalid stílusával harmonizálnak, 

YogoPlay tárolók

Ha már rendet raktál, a következő lépés a színek harmonizálása. 

Dekorálj színekkel

A színekkel sokan foglalkoznak és sokan nem. Pedig ha egy kicsit is beleásod magad a színek tudományába, rájössz, hogy nagyon fontos a harmonikus otthon és a te lelked harmóniája szempontjából is. Ahogyan nem veszel fel tarka-barka ruhákat, és odafigyelsz az összeillő öltözékre is, ugyanúgy kell ezt a lakásoddal is megtenned.

Törekedj rá, hogy 2-3 alapszínnel dolgozz, és használj ugyanennyi karakteres kiegészítő színt. De ne többet. Tudom, elsőre nehéznek tűnik. Ha másképp nem megy, kezd azzal, hogy az egész alkást fehérre fested. Meglátod, egyből világosabb lesz. Ezután válaszd ki a dekoráció színeit. 

Párnákkal és függönyökkel tudod ezt a legkönnyebben elérni. 

A színharmóniát párnákkal érheted el a legkönnyebben. Az IDDesign üzleteiben szebbnél szebb darabokat találhatsz.

Mostmár a színek is rendben vannak, jöhetnek az élőlények.

Növényekkel a nyugodt pillanatokért

A növények azon kívül, hogy oxigént termelnek a lakásban, megkötnek sok káros, levegőben lévő anyagot, nehézfémet. Használd őket nyugodtan. Persze igényelnek némi gondoskodást, de választhatsz hidrokultúrás növényeket, amikkel sokkal kevesebb gondod lesz. 

Az irodakertesz.hu oldalon nagyon sok segítséget találsz a hidrokultúrával kapcsolatban.