Mi a cél?

A cél mindig a funkció és a dizájn maximális összehangolása. Mindenből a legtöbbet és legjobbat kihozni. Egy élhető kislakás esetében mindig figyelemmel kell lenni a lakók  igényeire. Mindenkinek vannak szokásai, megrögzött mozdulatai, amit úgy szeret csinálni, ahogy eddig. 

A lakberendező feladata, hogy ezeket megismerje, és ennek fényében alakítsa ki az enteriőrt. 

Elárulom neked, ez nem egyszerű feladat. Amikor tudod, hogy mi lenne a helyes, és a megbízó másképp akarja. Amikor te látod a hibát, de más nem látja. Olykor nehéz és küzdelmes elfogadtatni a változást egy emberrel, aki az állandóságot szereti. 

Kihívás. 

Eltökéltség.

Szakmai hozzáértés.

Emberismeret.

 

A cél az elégedettség. 

 

De nem minden áron. Én azt vallom, – és volt már emiatt elégedetlen ügyfelem is – hogy amit szakmailag nem tartok helyesnek, és látom a hibákat benne, azt nem hagyom megvalósítani. És ha ez az ügyfélnek nem tetszik, akkor sem hagyom. Később az én nevem fémjelzi majd azt a hibát. És ezt senki kedvéért sem teszem meg. 

Mi a cél 45 nm-en?

Ebben a lakásban a cél a funkcionális térfelosztás, a maximális tárolóhely kialakítása és a viszonylag alacsony költségkeret tartása volt. 

Stílusban egyértelműen a skandináv vonalak, a fehér, szürke és a sárga kombinálása egy kis mentával. Mai trendszínek, mégis elegáns, fiatalos és semleges.

A válaszfalak „megvastagításával” gardróbszekrények kerültek kialakításra, a nappali és a konyha közötti elválasztó pedig étkezőként funkcionál. Bár még akár egy étkezőasztal is elfért volna.

A háló részt elválasztó dobogó alatt rengeteg tárolóhely lett kialakítva nemcsak a fiókok formájában, hanem az ágy mellett felhajtható padlóban is.

A kislakás erkélye is kicsi, ezt itt is jól láthatjuk, de még itt is tároló ládák vannak, ahová szintén sok kincset lehet rejteni.