Előkészületek

Ragad a falpanel a festett falra?

Ez azért érdekes, mert ez az öntapadós falpanel alapból semmilyen előkészületet nem igényel, legalábbis a fal részéről. Szóval nálam az ágy melletti fal eléggé össze lett már kenve, bár be kell vallanom, hogy már harmadik éve, hogy festve volt, szóval rá is fért már egy kis tuning. De festéshez nem volt most energiám, és különben is, sokkal olcsóbban, tisztábban és gyorsabban akartam ezt most megúszni. 

Kivitelezés

Falpanel illesztése és ragasztása

Az első lépés az volt, hogy kipakoltam az összes falpanel lapot a folyosóra, egymás mellé. Ekkor jöttem rá, hogy ezek a lapok illeszthetőek, de persze a csomagban véletlenszerűen jönnek. Hát, jó lett volna, ha ezt hamarabb tudom. Bár azt kétlem, hogy ezt össze lehet válogatni bármelyik forgalmazónál, mert így jön a gyártótól, találomra. 

No, nekem a hat darabból három minta követő sorrendben volt, aztán másik kettő is, és volt egy magában, ami semmihez nem passzolt. 

Mivel azonban ez a minta pont elviseli ezt a szabálytalanságot, nem volt nagyon nehéz kitalálnom, hogy legyen a sorrend.

Ami még sajnos problémát okozott – de lehet, csak én vagyok ennyire szőrszálhasogató – hogy a minta nem egyenesen van rányomtatva a szivacsra. Így egy kicsit ferdének tűnik felrakva. 

Miután összeillesztettem őket, vagyis megvolt a szárazedzés, a széleken található kis sallangot levagdostam róla. Ez amúgy nem előírás, csak nekem nem tetszett, hogy az pluszban ott van, és amiatt nem lehet szépen összeilleszteni a falpanel lapokat. 

De akit nem zavar, annak ez a lépés kihagyható. 

Amúgy nagyon egyszerű beszabni ezeket a paneleket, mert a hátulján papír borítás van. Simán egy háztartási ollóval vágható, bár mint kiderült, nekem az összes ollóm életlen volt ehhez a művelethez – az élezés óta pedig egyik ollóm sem fog rendesen.

Miután levágtam a széleket, egyszerűen le kellett szedni a hátuljáról a papírt, és már mehetett is fel a falra. Nagyon jó ragasztó van rajta, szóval ha egyszer föltetted, nem fog többet elmozdulni a helyéről. Ezért érdemes inkább kétszer is mérni, vízszintet berajzolni, hogy biztosan a végleges helyére kerüljön fel már első nekifutásra is. 

Végeredmény

Összességében egy nagyon kényelmes és olcsó megoldás a szoba olyan felületének a dekorálására, ami folyamatos igénybevételnek van kitéve, legyen az előszoba, gyerekszoba vagy háló. Hogy mennyire tartja majd a színét a napon, ez később fog kiderülni, de most jól szuperál, puha tapintású, tehát ha nekidőlünk a falnak nem hideg, és nem mozdul el, és nagyon kényelmes. 

Ha ilyen szempontok szerint kerestek megoldást, akkor ezt a szivacsos falpanelt próbáljátok ki. Költséghatékony és abszolút gyorsan kivitelezhető. 

Feldobhatjátok vele a kiadásra szánt lakásokat, a nyaralókat vagy akár az iskolákat, óvodákat is.

 

Ezt a típust, illetve rengeteg féle más fajtájú falpanelt találtok a www.kerma.hu oldalon.

Ötletekért és inspirációért látogassatok el a Kerma Facebook és Instagram oldalára is.