Kezdetek

Kezdetben volt a bontás. Ami a neten fellelt leírásokkal ellentétben baromi nehéz menet volt. Nem nekem, mert én csak fotóztam, de Férj keményen küzdött a raklappal. Gondolt amit gondolt, hangosan csak káromkodni mert, de hősiesen szétszedte végül. 

Nem egyszerhasználatos raklap volt, jól össze volt rakva, büszke is lehet rá a gyártója, tényleg strapabíró kis szerkezet. 

Méretre vágás

Az erkélyen 83 cm helyünk van, és akkor be tudjuk szépen ékelni a két fal közé, és nem kell fúrni, ami király, mert amúgy a beton fúrása nem a hétvégi fúrónak termett feladat. 

Láda kialakítása

Egy másik raklap deszkáiból készült a virágládák alja. Vagyis igen, két raklap kellett a manőverhez, és mind a kettőt szét kellett szedni. Szóval be kell vallanom, tényleg könnyebbnek tűnik, mint amilyen a valóságban volt. Lehet, hogy vannak kevésbé tartósan összeállított raklapok is, és azokkal könnyebb dolgozni. Ez nem az volt. 

Csiszolás és festés

Miután mind a három kis láda rész elkészült, röpke két óra alatt, már csak a festés volt hátra. Illetve a csiszolás, és azután a festés. Nem kerítettünk ennek túl nagy feneket, volt még itthon kimaradva egy kis diszperziós falfesték, azzal kentünk le a raklapot. Mivel az erkélyre kerül, csak azért éreztem fontosnak a lefestését, hogy az esőtől ne kezdjen el beszürkülni. 

Száradás

Miután elkészült, magára hagytuk pár napra, mert mielőtt a kocsiba tuszkoltuk, tökéletes száraznak kellett lennie, ugyanis a yaris nem a méreteiről híres, így a teljes hátsó üléssort le kellett hajtani a szállításához.

Helyére kerül

Száradás után btettük a helyére. nagy öröm volt, mert még ékelni sem kellett: mivel nincs derékszög, az egyik sarka megszorult, így tökéletesen és stabilan álla a helyén, mindenféle rögzítés nélkül. Éljenek a nem-derékszögek!

Ültetés

Jöhetett a könnyű és élvezetes része, az ületetés. Mivel Férj továbbra is lelkes volt, nem akartam kivenni a kezéből a munkát, hagytam, hogy kiélvezze munkája gyümölcsét, és betelepítse a fűszernövényeket. 

Egy héttel később...

Már kinőtt a rukkola, a zsázsa és a lila bazsalikom is, valamint a petrezselyem is kezd hajtani.