#1 erkély

A falak burkolását megoldhatod nagyon egyszerűen pvc panelekkel, amiket csak fel kell ragasztani a falra. Ha ilyet szeretnél, nagyon jókat találsz pár ezer forintért pl. a Kermánál. 

Kép forrása

#2 erkély

Ha nincs helyed asztalt kirakni, jó megoldás egy konzol felszerelése. Ez lehet bármilyen fém vagy fa tartó, amire egy asztallapot tudsz rögzíteni. És falra szerelhető virágtartó is nagyon praktikus.

Kép forrása

#3. erkély

A kis erkélyen nem biztos, hogy sokat kell járkálnod. Jó megoldás lehet egy ilyen egy vagy két személyes heverő rész kialakítása is. Olvasáshoz tökéletes, főleg, ha nem tűz ide a nap egész délután.

Kép forrása

#4. erkély

Ha mégis inkább hasznos funkciót szánsz az erkélyednek, akkor ez a falra szerelhető fregoli szuper ötlet. Bár nem értem, akkor miért kellett az ablak. Talán így esőben is lehet teregetni. 

Kép forrása

#5. erkély

Itt szintén a burkolatok határozzák meg az erkélyt. Én viszont azt javaslom, hogy ne használj ilyen sokféle burkolatot és színt egyszerre. 

Kép forrása

#6. erkély

A világos színek nagyon jók egy kicsi helyre. Ha ez az erkély északi vagy keleti fekvésű, akkor nagyon jó választás volt a sárga szín. Nyugati erkélyre inkább kékes, szürkés vagy zöldes árnyalatot válassz!

Kép forrása

7. erkély

Ez egy nagyon jó színválasztás egy olvasókuckóhoz. Bár kicsit fura, hogy minden könyv fehér, de biztos így válogatták össze, hogy passzoljon a bútorhoz. 🙂

Kép forrása

#8. erkély

Ez egy praktikus, nem túlzsúfolt példája az erkélybeépítésnek.  Növények is, könyvek is, és egyetlen karakteres szín a szürke-fehér és natúr fa mellett.

Kép forrása

#9. erkély

Szuper tárolóhely ülőkével. Elegáns és egyszerű. Bár egy tengerifű szőnyeg még feldobná. Ha ilyenre vágysz, akkor a Naturflor szőnyegei ilyenek. 

Kép forrása

#10. erkély

Ha szobaként szeretnéd használni az erkélyedet, akkor azért nem árt arra is gondolni, hogy télen hogyan oldod meg a fűtést. A laptopod nem értékelné túlzottan a -10 fokot. 

Kép forrása

#11. erkély

Ez egy igazán férfias erkély. A mennyezet burkolása jó ötlet lehet, ha elég fényforrást biztosítunk, hogy ne legyen sötét érzetünk. Itt is érdemes maximum 3 színt használni. Pvc panelekkel gyorsan és kényelmesen tudod ezt kivitelezni. Ilyen padlóhoz hasonló pvc lapokat bármelyik barkácsáruházban vagy Diegoban találsz.

Kép forrása

Erkélyfelújítás lépései

1. lépés

Az erkélyfelújítás nagyon jó dolog. Könnyen és gyorsan tudsz nagyon látványos eredményt elérni. És még a költségek sem feltétlenül fognak az egekbe szökni. Bátran inspirálódj a neten, keress ötleteket. 

2. lépés

Ha már elég ötletet gyűjtöttél, érdemes pár nap vagy hét után átnézni, és  felülbírálni. Dobáld ki, ami már nem tetszik vagy nagyon eltér az eredeti elképzeléstől. Ha sikerült leredukálni a képek mennyiségét 10 alá, már jó vagy!

3. lépés

Utána határozd meg azt a 2-3 színt, ami majd dominálni fog az erkélyen. És ennek megfelelően kezdj hozzá az anyagok kiválogatásához. 

Következő bejegyzésben írok kicsit az erkélyfelújításról...