Szánd rá az időt!

Ha eljutottál abba a fázisba a felújítás tervezésével, hogy burkolatokat kell választanod, akkor az alábbi lépéseket tedd meg az anyagválogatás előtt:

 

1. Hideg vagy meleg

Az, hogy hideg- vagy melegburkolatot teszel le, csakis rajtad múlik. Ha padlófűtés van, célszerűbb a hidegburkolat, de vannak olyan melegburkolatok is amik kimondottan padlófűtésre valók. Mielőtt elindulsz vásárolni vagy nézelődni, érdemes ezt eldöntened.

Ne felejtsd el, hogy a falakat is burkolnod kell bizonyos helyiségekben. Például a fürdőszobában vagy a wc-ben általában a falon is használunk valamilyen burkolatot. Jellemzően hidegburkolat kerül a falakra, de nem kőbe vésett szabály ez. Inkább praktikussági okai vannak. Tehetsz melegburkolatot, vagy akár tapétát is a falra. 

 

2. Számold ki a mennyiséget

Ha eldöntötted, hogy melyik helyiségbe milyen burkolatot teszel, érdemes kiszámolni, hogy melyik helyiségbe mekkora mennyiség kell. Vedd külön a padlót és a falakat. 

Ha dekorációt is szeretnél rakni valamelyik falra, akkor ezt már előre meg kell rajzolni, ki kell számolni, mert a boltban erre nem lesz lehetőséged és időd sem. Ezért fontos a tervezés! Ha ezeket előre megcsinálod, sokkal pontosabban, és kevesebb időráfordítással tudsz burkolatokat válogatni.

 

3. Színek

Megvan a mennyiség, jöhetnek a színek. Igen nagy a választék mind a két területen. Lehet, hogy nem is egy üzletből fogod összeválogatni a hideg és a meleg burkolatokat. Viszont össze kell rakni a burkolatokat, hogy harmóniában legyenek egymással. Ezt célszerű élőben megtenned, mert a telefonnal készített fotó sosem adja vissza az eredeti árnyalatot.  Nagyon mellé lehet lőni, és később bánni fogod, hogy nem szántad rá az időt.

4. Összhatás

A színek esetében döntsd el, hogy meleg vagy hideg árnyalatú összhatást szeretnél elérni. Nem csak a burkolatokkal, hanem az egész lakást tekintve. Akkor lesz harmonikus és megnyugtató az összhang, ha nem keverednek a hideg és a meleg színek. 

Persze nem történik semmi, ha jelen van mindkét színvilág, de ha az egyik a domináns, akkor a másik csak egy-egy karakteres kiegészítőn jelenjen meg. A falak színét a legutolsó momentumként kell hozzátenni a teljes képhez.

Anyagválogatás velem

Ha úgy érzed nem megy egyedül az anyagok összeválogatása, kérheted a segítségemet. 

Egy együtt vásárlás általában 3 órát vesz igénybe.

Kérj ajánlatot >>>