Étkező asztal minden háztartásban van. Valamilyen méretű. Lehet kisebb, nagyobb, lehet fix és kinyitható. Lehet négy lábú, lehet falhoz rögzített. Lehet lehajtható vagy összecsukható. A trendek jönnek-mennek, de étkezni mégiscsak kell. Most összeszedtem neked néhány elérhető árú, de mégis dizájnos darabot, amit be tudsz szerezni szinte bármelyik boltban.

Rusztikus

Jysk – Fredericia étkezőasztal 80×120 cm fix kialakítás

A rusztikus étkezőasztalok általában fából készülnek. Akkor válassz ilyet, ha a lakásod berendezése tényleg ehhez a stílushoz illik. A rusztikus darabok általában elég karakteresek, nem illenek minden lakásba. Ha kis lakásban laksz, célszerű mindig kinyitható verzióban gondolkodnod, hogy adott esetben át tudd vinni egy nagyobb helyiségbe, ahol ki tudod nyitni és leülteted az egész családot a karácsonyi vacsorához.

Klasszikus

Bútorexpress – Mozart étkezőasztal 80×140 (180) bővíthető kialakítás

A klasszikus stílus többféle is lehet. Ha neked nem tetszik a hajlított láb, akkor választhatsz egyenes, vagy faragott lábú asztalt is. Ez az asztal mdf lappal készült. A lábak jellemzően tömör bükkfából vannak. Választhatsz ilyen asztalt akkor, ha ilyen stílusú az egész lakásod, viszont akkor is, ha egy minimál, letisztult lakásod van. Utóbbinál ez egy karakteres pont lesz a lakásodban. Ha nőies enteriőrt szeretnél, akkor is ajánlom, hogy ilyen stílusú asztalt válassz.

Letisztult

Prémiumbútor – Combo II étkezőasztal 80×120 (160) cm bővíthető kialakítás

Mondhatnám, hogy a tipikus skandináv dizájn, de inkább maradjunk a letisztult megjelenésnél. Én nagyon szeretem ezt a fajta egyszerűséget a bútoroknál. Egy csipetnyi dizájn, ami feldobja az egyébként praktikus darabot.

Modern

Prémiumbútor – Aston étkezőasztal 100×200 cm fix kialakítású

A modern étkezőasztalok sokféle stílusú lakásba beilleszthetőek. Ez egy méretes darab, nem kimondottan panellakásba való, mert 100×200 cm mérete miatt nehezen mozgatható. Viszont egy dekoratív darab, és ha nem terveztünk külön nappalit, mert mindenki a saját vackába vonul el esténként, akkor az egyik szobát kinevezhetjük étkezőnek.