Lehetetlen?

Azt gondolhatod, hogy ha kis lakásban laksz, akkor esélytelen egy gardróbot összehozni. Vagy egy járható gardróbot, aminek még több hely kell. A gardróbszoba meg már igazán csak kevesek kiváltsága, és hogyan tudnál te elpazarolni ennyi helyet?

Forrás: Pinterest

Hogyan fogj hozzá egy gardróbhoz?

Alaprajzon.

Az első lépés, hogy rajzolsz egy alaprajzot, amin elkezded a helyigényeknek, a te szokásaidnak megfelelően kialakítani a funkciókat. Felosztod a teret azokra a tevékenységekre, amiket otthon végzel. 

Mik ezek a tevékenységek?

Tévét nézel esténként: kell egy tévé és egy fotel. Az egész család tévét néz: fotel helyett kanapé kell. Senki nem néz tévét, csak társasoztok: szőnyeg vagy nagyobb asztal kell. Edzéseket végzel? Akkor szintén egy nagyobb tér kell a szoba közepén vagy egyik sarkában. Nagy a család és együtt esztek mindig?  Akkor nagy asztal kell. 

Forrás: Pinterest

Honnan kezdd?

Ha gardróbot szeretnél, mindenképpen egy alaprajzot kell először készítened, hogy lásd, hová férne el. Ha felmérted a lakásodat, akkor ismered a méreteket. A következő lépés, hogy megismerted a tevékenységeidet. A harmadik pedig, hogy tudd, melyik tevékenység mekkora helyet igényel. Ez a helyigény.

Ha ezeket még nem tudod, töltsd le az 5 lépés a tágasabb lakáshoz munkafüzetet, abban minden benne van. >>>

Szóval hogyan is lesz gardróbod? 

Ha megismerted a helyigényeidet, akkor elkezdesz keresni egy megfelelő sarkot vagy falat. Olyan falat, ahol legalább 120 cm lekeríthető mélység van. Vagy 150 cm*150 cm-es sarok, ami most ugyan másra van használva, de ügyes átcsoportosítással, gardróbbá avanzsálhat.

Ne gondold, hogy majd a szék, és a puff is beférnek, meg majd tükröt is teszel a falra. Az nagyobb lakásba való. Neked egy olyan gardróbod lesz, amiben elférnek a ruháid, a vasalódeszka, a bőröndök, a cipők és a porszívó. 

Falvastagságot ne felejtsd el!

Az fontos, hogy számolj hellyel a gipszkarton falnak is, Ez minimum 7 cm lesz. Tehát amikor a helyet kiméred, erre is figyelj. Másképp nem fog esetleg beférni a vállfás rész, aminek ugye ajtó nélküli esetben 50 cm kell. Ha nem függöny, hanem ajtó lesz a gardróbodon, akkor minimum 70 cm szélességgel számolj. Ettől kisebb helyen nem kényelmes behordani a nagyobb cuccokat.