Ne félj a színektől!

Akár ezt a címet is adhattam volna ennek a bejegyzésnek, mert ebben a nem túl kis lakásban, – 135 m2 – van korall színű konyha, grafitszürke és dzsungelzöld falak, van rusztikus tégla és világos fa hajópadló. Vannak világos fával burkolt térelválasztó részek. És vannak ornamentikus díszek a falakon.

korall színű konyhabútor
indusztriál stílusú konyha

Szóval keveredik a rusztikus, a klasszikus és az indusztriál stílus. De ez a keveredés nem véletlenszerűen történt. Ha megnézed, az ornamentikus díszek az egész lakáson végighaladnak, illeszkedve a lakás klasszicista stílusához.

A nagy belmagasság és az ajtók stílusa utalnak arra, hogy ez a lakás nem egy ma épült modern ház, hanem egy szép klasszikus épület, amiben ügyesen kialakítottak egy modern otthont.

A natúr színű textíliák beleolvadnak a térbe. Máskor textíliákkal viszünk színeket a lakásba, de itt a falak és az anyaghasználat annyira domináns, hogy a textíliák már csak háttérszerepet kaptak.

A tégla falak minden szobában más színűek, de szintén visszatérő motívum. Ezzel megteremtették a harmóniát az anyagok és a színek között.

A térben álló ágy sokszor eszünkbe sem jutna. Vagy idegenkedünk tőle. Pedig egy ilyen megoldással, hogy íróasztalt teszünk a fejtámla mögé, egész jól kihasználtuk a teret. Az íróasztalt nehézkes lett volna másképp úgy elhelyezni a térben, hogy ne legyen zavaró.

Látványtervek: ZOOI Interior Stúdió